Σχετικά με εμάς

Εκεί που το θεϊκό βουνό Όλυμπος σμίγει με τη θάλασσα βρίσκεται η  PENSION MANIKAS.

Απέχει 40 χιλ. απο τη Λάρισα και 100 χιλ. νότια της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται  στα δυτικά παράλια του νομού Λάρισας με τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς  με εκπληκτική θέα που συνδυάζει το πράσινο του βουνού και το γαλάζιο της θάλασσας και σε απόσταση αναπνοής από τον κοσμοπολίτικο Πλαταμώνα.

Στο Καστρί Λουτρό  υπάρχει ένας αξιόλογος υδροβιότοπος τον οποίο επισκέπτονται διάφορα είδη πουλιών όλο το χρόνο. Ακόμη η παραλία μας φημίζεται για την ιαματική της άμμο που συμβάλλει στην θεραπεία των αρθρώσεων. Τα αβαθή νερά της είναι ιδανικά για οικογενειακές διακοπές. Η παραλία μας  βραβεύεται κάθε  χρόνο  με τρείς  γαλάζιες σημαίες, γεγονός που αποδεικνείει με βάση τα αυστηρά κριτήρια που απαιτούνται για την απόκτησή τους, την καθαριότητα της ακτής  με τα καταγάλανα νερά και τις οργανωμένες παραλίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των λουόμενων.

Επίσης η περιοχή μας ενδυκνείεται για ερασιτεχνικό ψάρεμα σε όλη την ακτογραμμή της. Στο Δέλτα του Πηνειού μπορεί κάποιος να κάνει  κανό και καγιάκ.

Ο επισκέπτης αφού χαρεί την απέραντη καταγάλανη θάλασσα με τη χρυσαφένια αμμουδιά, μπορεί να επισκεφθεί τα εντυπωσιακά Μετέωρα με τα βυζαντινά μοναστήρια ή τα μαγευτικά Τέμπη και τα ιστορικά Αμπελάκια.

Ακόμη μπορεί να δει το Αρχαίο Δίον, το κάστρο του Πλαταμώνα και το μυθικό Όλυμπο.

 

ΜΗΤΕ: 0725K112K0347200

©2021 Pensionmanikas. All Rights Reserved. Powered by GlobalTech